HISTORIEK

 

WTC Blijf Jong is een wielertoeristenclub welke in 1984 ontstaan is toen enkele vrienden besloten om op zondag voormiddag er met de fiets op uit te trekken.

Ondertussen is deze vriendenclub uitgegroeid tot een club met een 30-tal actieve leden waar "vriendschap" nog steeds hoog aangeschreven staat.

Tot 2003 was onze club uitsluitend een mannenwereld , maar vanaf 2003 zijn er ook vrouwelijke wielertoeristen aangesloten bij onze club.

In 2009 werd, na 25 jaar trouwe dienst afscheid genomen van onze sponsor “Fietsen Metten” en werd het Verzekeringskantoor “Kwanten & Meeuwissen” welkom geheten als nieuwe sponsor.

In 2017 besloot Ludo Luyckx te stoppen als voorzitter. Ludo zat sinds de opriching van de club in 1984 in het bestuur, eerst als secretaris, daarna als voorzitter. Hierbij verdwijnt het laatste icoon van de oprichting uit het bestuur.

Tussen half maart tot half oktober worden er een 30-tal ritten georganiseerd.

In het begin van het seizoen beperken deze ritten zich tot een 60-tal kilometer om gedurende de zomermaanden toe te nemen tot ongeveer 100 kilometer.

Enkele keren per jaar wordt er een grotere rit ingelast van ongeveer 150 kilometer.

Het tempo gedurende deze ritten wordt aangepast zodat iedereen kan genieten van zijn tocht.

Eén van de jaarlijkse hoogtepunten is onze 3-daagse uitstap. De bedoeling van deze 3 daagse uitstap is om onze fietshorizonten eens te verleggen. Zo werden er onder andere fietsuitstappen georganiseerd naar Waregem, Dudzele, Ieper, Ronse, La Roche, Bütgenbach,St. Vith en Brugge. Regelmatig wordt hierbij ook de grens overgestoken, onder meer naar Nederland met uitstappen naar Sneek, Meppel, Oldebroek, Apeldoorn, Haamstede en Duitsland met onder meer Bad Neuenahr, Nideggen en Xanten.

Laten we tevens nog even vermelden dat de club open staat voor alle leeftijdscategorieën, zowel voor heren en dames en dit voor zowel voor mensen van Pelt als van buiten Pelt.

Wij vertrekken steeds aan het KLJ kapelletje in het Herent.

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij één van de bestuursleden.